La Granja

Amb gran quantitat d’animals: ovelles, xais i cabres que permeten estudiar el ramat en el seu hàbitat; els altres animals de granja: conills, gallines, ànecs, oques, faisans, vaques, porcs, cavalls, ponis i ases (passejada amb carret, respallar ases, tocar els conills, el cabridet, el xai...).

Possibilitat de fer el “Taller del mató”, veient munyir la vaca i posteriorment, transformació de la llet a mató (amb degustació).

Ponis, ases i cavalls

Galliner

El porquet i el gosset

Ovelles, xais i cabres

Tenim un ramat d'ovelles i cabres que pasturen pels boscos de l'entorn.

El ramat

Les vaques

La Masia

La finca compta amb dues de les masies més antigues del poble. Podem treballar en què consistia antigament: mitjans de subsistència, estructura familiar, tipus de conreus (l’hort i l’agricultura en general), altres fonts de riquesa, la ramaderia, aviram i d’altre bestiar. Creiem que és un tema prou important, atesa la gran incidència que la masia ha tingut al llarg del temps en la societat, l'economia i la història del nostre país, malgrat el perill d'extinció que avui pateix la pagesia tradicional.

El Bosc

La gran fragilitat dels nostres boscos fa que, juntament amb les mesures de conservació del medi natural que porten a terme les administracions, sigui necessari el control dels visitants d'aquests indrets. Així mateix, cal que rebin una informació adequada per evitar-ne la degradació, sovint malmesos pels mateixos que hi accedeixen. Això i el nostre profund coneixement del medi com a silvicultors i pagesos fa que podem oferir-vos un ampli ventall de possibilitats, tot gaudint de la natura.

Us proposem...

Excursions al bosc podent seguir diferents rutes i camins per conèixer tots els indrets i paratges de la nostra finca, ubicada al cor del Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Treballar amb més o menys profunditat, segons l'edat, les diferents produccions del bosc, espècies i aplicacions; l’explotació del suro; mesures per a la conservació i la millora del bosc; la repoblació de les diferents espècies; les fonts de riquesa d'abans i d'ara.

A la tardor, us brindem l'oportunitat de visitar castanyeredes, on els nens podran recollir-hi lliurement castanyes, amb la seguretat de trobar-ne.

També podran recollir fulles, glans i bolets.

En els nostres camps d'herba podran jugar i divertir-se lliurement.

Us proposem doncs, diferents excursions tant a la primavera com a la tardor, pensades d'acord amb l'edat dels que hi participin, des dels més menuts fins als més grans. També molt adequat per llars d’infants.

I sempre, dins de la mateixa finca i amb les explicacions corresponents supervisades pels propietaris, que per la seva experiència de molts anys en el medi rural, coneixen en profunditat els temes a tractar.

La tardor i la castanyada

Passejades pel bosc amb recollida de castanyes. Els bolets. La castanyada amb la Maria Castanyera!